DiLrUbA
Forum V.I.P. Üyesi
Yaş : 39 Kayıt tarihi : 29/04/09 Mesaj Sayısı : 561 Yaşadığınız Şehir : Türkiye İş/Hobiler : -
|
Konu: Ankara Tavası 30.04.09 2:47 |
|
|
MALZEMELER:
> 1.5 kilo yağlı kuzu eti > 2.5 su bardağı arpa şehriye > Yeteri kadar tuz > 2 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Eti yıkayın, yumruk büyüklüğünde parçalara ayırın. Bir tencereye koyup biraz tuzlayarak kavurun. Üzerine sıcak su ilave edip, kısık ateşte eti pişirin. Sudan çıkarıp ayrı bir yerde tutun. Şehriyeleri tereyağında hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine 5 su bardağı et suyu koyup, tuz ve karabiberini ayarladıktan sonra pişirmeye bırakın. Bir tepsiye döküp, üzerine etleri yerleştirdikten sonra fırında etler kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun. |
|