Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yapLatest imagesKapı
Parmaklıklar Ardında Fan Sitesine Hoşgeldiniz!
->]Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz.
Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız.

->]Üye olmayanlar Forumumuzdan hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz, Mesaj yazamaz, Konu açamaz, Eklenti indiremez.
Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

Parmaklıklar Ardında Fan Sitesi
->] Parmaklıklar Ardında Fan Sitesinin yakında gelişmiş portalı sunulacaktır.
Çok Yakında...

Türkiye'nin lezzet haritası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj

Editör
Admin
Admin

1 2
Editör
3 4



Erkek
Yaş : Kayıt tarihi : 31/05/08 Mesaj Sayısı : 424 Yaşadığınız Şehir : İş/Hobiler :
Türkiye'nin lezzet haritası Vide
MesajKonu: Türkiye'nin lezzet haritası Türkiye'nin lezzet haritası Empty08.08.08 12:56

Ankara Ticaret Odası ile Ankara Patent Bürosu, Türkiye'nin lezzet
haritasını çıkardı. 81 ili kapsayan haritaya göre, Türkiye, 2 bin 205
çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan zengin mutfağıyla lezzetli
bir ülke. Hazırlanan lezzet haritasına göre illerin seçilmiş bazı
yiyecekleri şöyle:


Adana:
Adana kebabı, şalgam suyu, süllüm.


Adıyaman:
Basalla, yapıştırma, hıtap.


Afyonkarahisar:
Sakala çarpan çorba, zürbiye, sırtsırta.


Ağrı:
Abdigör köftesi, gösteberg et, selekeli (saç kavurma).


Aksaray:
Soğanlama, bamya çorbası, çiğleme.


Amasya:
Kesme ibik çorbası, unutma beni, eli böğründe.


Ankara:
Calla, bici, öllüğün körü, saçkıran.


Antalya:
Arap kadayıfı, karpuz kabuğu reçeli, bergamut reçeli.


Ardahan:
Evelik aşı, pişi, kuymak (mıhlama).


Artvin:
Hınkal, çergebaz, gendima.


Aydın:
Kulak çorbası, pelvize tatlısı, paşa böreği.


Balıkesir:
Saçaklı mantı, mafiş tatlısı, börülce ekşilemesi.


Bartın:
Pumpum çorbası, yumurtalı isbut, kabak burması.


Batman:
Bumbar, Şam börek, perde pilavı.


Bayburt:
Tatlı çorba, galaçoş, ekşi lahana.


Bilecik:
Keklik kebabı, piruhi, samsı.


Bingöl:
Dut pekmezi.


Bitlis:
Büryan kebabı, şekalok, çorti köftesi.


Bolu:
Kedi batmaz, kaldırık dolması, kaşık sapı.


Burdur:
Testi kebabı, kabak helvası, Burdur muhallebisi.


Bursa:
Ekşili baş çorbası, etli gavata, İnegöl köftesi.


Çanakkale:
Tumbi, lakerda, erik macunu.


Çankırı:
Yaren güveci, mıkla, tutmaç.


Çorum:
Leblebi, cızlak, çullama.


Denizli:
Çaput aşı, alaçora, sıyırma.


Diyarbakır:
Karpuz, cartlak kebabı, patlıcan meftunesi.


Düzce:
Çerkez tavuğu, şıl böreği, lepsi.


Edirne:
Mamzama, hardaliye, satır kebabı.


Elazığ:
Anamaşı, tavşan üfelemesi, hürriyet kadayıfı.


Erzincan:
Tulum peyniri, tava leblebisi.


Erzurum:
Cağ kebabı, den çorbası, çaşır.


Eskişehir:
Çiğ börek, abısta, harşıl.


Gaziantep:
Alinazik kebabı, Antep fıstığı, Köse Sefer kabağı dolması.


Giresun:
Hamsi böreği, çalıçileği çorbası, karalahana diblesi.


Gümüşhane:
Köme, lemis, haşıl.


Hakkari:
Gulul çorbası, kepaye, kiflik.


Hatay:
Kaytaz böreği, taş kadayıf, kuş gözü.


Iğdır:
Bozbaş yemeği, helise, perzana.


Isparta:
Sakala sarkan, kabine, kuyruğu sulu.


İstanbul:
Kanlıca yoğurdu, Sultanahmet köftesi, beyinli Beykoz kebabı.


İzmir:
İzmir köftesi, papaz yahnisi, radika salatası.


Kahramanmaraş :
Dövme dondurma, pıtpıt lapası, çullama.

Karabük:
Göbü, katlaç, malak.


Karaman:
Batırık, bidik, paraköfte.


Kars:
Kaşar, gravyer, tandırda kaz çekmesi.

Kastamonu:
Köle hamuru, cırık tatlısı, delioğlan sarığı.


Kayseri:
Pastırma, sucuk, mantı.


Kırıkkale:
Kömbe, külleme, sarığı burma.


Kırklareli:
Sulu kaçamak, kuru kaçamak, bıldırcın kağıt kebabı.

Kırşehir:
Keykef, temal.


Kilis:
Cennet çamuru, firik pilavı, mazlum.


Kocaeli:
Kandıra yoğurdu, pişmaniye, otur Fatma tatlısı.

Konya:
Düğün yemeği, etli ekmek.

Kütahya:
Namaz dolması, tosunum, Çene çarpan çorbası.


Malatya:
Kayısı, analı-kızlı, kurşun geçmez köftesi.


Manisa:
Mesir macunu, Kula güveç kapaması, şekerli pide.

Mardin:
Ceviz sucuğu, ikbebet (içli köfte), semberuk.


Mersin:
Cezerye, tantuni, kerebici.


Muğla:
Dutmeç, çopur, ot ekşilemesi.


Muş:
Muş köftesi, çorti aşı.


Nevşehir:
Ağpakla, dıvıl, sızgıt.


Niğde:
Mangir çorbası, üzüm boranası, unlu söğürme.


Ordu:
Melocan (diken ucu) kavurması, mısır yağlaşı, hoşgıran kavurması.


Osmaniye:
Tirşik (pancar), yer fıstığı, toğgar.


Rize:
Anzer balı, hamsi çiğirtası, enişte lokumu.


Sakarya:
Pekmez, yoğurt.


Samsun:
Samsun pidesi, turşu kavurması, kocakarı gerdanı.


Siirt:
Zivzik narı, Pervari balı, perde pilavı.


Sinop:
Sinop kestanesi, nokul, mamalika.


Sivas:
Sivas kebabı, peskutan çorbası, pezik turşusu.


Şanlıurfa:
İsot, şıllık tatlısı, Urfa kebabı.


Şırnak:
Kutlık, serbıdev, hekeheşandi.

Tekirdağ: Tekirdağ köftesi.


Tokat:
Tokat kebabı, bacaklı çorba.


Trabzon:
Vakfıkebir ekmeği, Akçaabat köftesi.


Tunceli:
Şavak tulum peyniri, Pülümür balı, zerefet.

Uşak:
Alacatene, haşhaş sürtmesi, ciğerli bulgur.


Van:
Otlu peynir, inci kefali, ilitme.


Yalova:
Pavli, luhu şuşkey çirbuli, lalanga.


Yozgat:
Testi kebabı, arabaşı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Türkiye'nin lezzet haritası

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı :: Lezzet Köşemiz :: Lezzet Köşemiz :: Yöresel Yemeklerimiz -
forum kurmak | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Cookies | Son tartışmalar