Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yapLatest imagesKapı
Parmaklıklar Ardında Fan Sitesine Hoşgeldiniz!
->]Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz.
Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız.

->]Üye olmayanlar Forumumuzdan hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz, Mesaj yazamaz, Konu açamaz, Eklenti indiremez.
Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

Parmaklıklar Ardında Fan Sitesi
->] Parmaklıklar Ardında Fan Sitesinin yakında gelişmiş portalı sunulacaktır.
Çok Yakında...

Sütlü Kış Çorbası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj

Editör
Admin
Admin

1 2
Editör
3 4



Erkek
Yaş : Kayıt tarihi : 31/05/08 Mesaj Sayısı : 424 Yaşadığınız Şehir : İş/Hobiler :
Sütlü Kış Çorbası Vide
MesajKonu: Sütlü Kış Çorbası Sütlü Kış Çorbası Empty08.08.08 12:57

Sütlü Kış Çorbası






Sütlü Kış Çorbası Sutlu+kis+corbasi

Malum
kış, bu aralar evimizde hemen hergün çorba oluyor. Çocuğu olanlar iyi
bilir, hem besleyici hem de çocukların beğenecekleri çorbaları yapmak
pek kolay değildir. Benim için ise yapılan çorbalar hem 8 yaşa hem de
15 aya uygun olmalı: Sütlü Kış Çorbası bu nedenle pratik ve yukarıda
yazdığım kriterlere uyan bir çorba. Özellikle küçük çocuğu olanlara
tavsiye ediyorum. Ben çorbaya normal yağlı süt koyduğum ayrıca yağ
ilave etmiyorum, siz isterseniz sütle beraber bir parça tereyağı
çorbaya ilave edebilirsiniz.
-
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1/2 çay bardağı pirinç
1 adet havuç
2 adet orta boy patates
1 adet soğan
1 su bardağı süt

Patates,
havuç ve soğanın kabuklarını soyarak irice doğrayalım ve düdüklü
tencereye (normal tencere de olur) alalım. Kırımızı mercimek ve pirinci
yıkayıp süzelim ve sebzelere ilave edelim. Tencereye, sebzelerin
üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su koyalım ve çorbayı
pişirelim.
Sebzeler iyice yumuşayıp piştikten sonra blender yardımı ile çorbayı
ezelim ve pürüzsüz hale getirelim. Çorbayı tekrar ocağa alalım ve içine
ısıttığımız bir bardak sıcak sütü yavaş yavaş ilave edelim. Eğer kıvamı
koyu geliyorsa biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Tuz ve istediğini
baharatlarla tatlandırarak servis yapalım. Kaynamaya başlayınca altını
kapatalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sütlü Kış Çorbası

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı :: Lezzet Köşemiz :: Lezzet Köşemiz :: Yöresel Yemeklerimiz -
Yetkinforum.com | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Cookies | Son tartışmalar