Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yapLatest imagesKapı
Parmaklıklar Ardında Fan Sitesine Hoşgeldiniz!
->]Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz.
Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız.

->]Üye olmayanlar Forumumuzdan hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz, Mesaj yazamaz, Konu açamaz, Eklenti indiremez.
Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

Parmaklıklar Ardında Fan Sitesi
->] Parmaklıklar Ardında Fan Sitesinin yakında gelişmiş portalı sunulacaktır.
Çok Yakında...

Beğendili Kebap

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj

Editör
Admin
Admin

1 2
Editör
3 4



Erkek
Yaş : Kayıt tarihi : 31/05/08 Mesaj Sayısı : 424 Yaşadığınız Şehir : İş/Hobiler :
Beğendili Kebap Vide
MesajKonu: Beğendili Kebap Beğendili Kebap Empty07.08.08 19:12

Beğendili Kebap

Beğendili Kebap Begendilikebap
MALZEMELER
4 kişilik
1 1/2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
500 gr kuşbaşından daha iri doğranmış dana yada kuzu eti


HAZIRLANIŞI
Soğanı
rendleeyin. sıkarak suyunu çıkarın. Etleri bir kaba koyun ve soğan
rendesi ile suyunu üzerine dökün ve karıştırın. 5-6 saat buzdolabında
bekletin. Tencerede bir çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Etleri kendi
suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Salçayı suda ezin ve biraz tuzla
birlikte tencereye dökün. Et yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanları
ocakta közleyin. Kabuklarını soyun ve 10 dakika limonlu suda bekletin.
Sonra sıkarak suyunu çıkartın. Küçük bir tencerede tereyağın bir
kaşığını kızdırın. unu ekleyip, sararana kadar kavurun. Ateşten alıp
patlıcanlarla karıştırın. Tuzunu ayarlayın sonra döverek püre haline
getirin. Kalan tereyağını ve kaşar peyniri rendesini de ekleyin. En son
olarak da sütü ilave edin iyice karıştırın. Tabağa önce bu püreden
koyun üzerine de etten ve etin kendi sosundan koyun. Arzu ederseniz
tabağın kenarında ızgara da pişirilmiş sivri biber ve domates dilimleri
de servis edebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Beğendili Kebap

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı :: Lezzet Köşemiz :: Lezzet Köşemiz :: Yöresel Yemeklerimiz -
forum kurmak | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Cookies | Son tartışmalar