Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yapLatest imagesKapı
Parmaklıklar Ardında Fan Sitesine Hoşgeldiniz!
->]Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz.
Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız.

->]Üye olmayanlar Forumumuzdan hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz, Mesaj yazamaz, Konu açamaz, Eklenti indiremez.
Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

Parmaklıklar Ardında Fan Sitesi
->] Parmaklıklar Ardında Fan Sitesinin yakında gelişmiş portalı sunulacaktır.
Çok Yakında...

Kereviz Tarifi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj

Editör
Admin
Admin

1 2
Editör
3 4



Erkek
Yaş : Kayıt tarihi : 31/05/08 Mesaj Sayısı : 424 Yaşadığınız Şehir : İş/Hobiler :
Kereviz Tarifi Vide
MesajKonu: Kereviz Tarifi Kereviz Tarifi Empty07.08.08 18:52

Kereviz Tarifi

Kereviz Tarifi Qin2

Malzemeler:
250 gr dana veya kuzu kuşbaşı
1 orta boy soğan
75 gr margarin veya tereyağı
3 büyük baş kereviz
2 su bardağı su
½ limon suyu
2 yumurta sarısı
Tuz Karabiber

Yapılışı:
Soğanı
yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Soğanlar ölünce hızlı ateşte eti de
katarak kavurmaya devam edin. Etler renk değiştirerek suyunu salıp
tekrar çekene kadar kavurun. Bu işlemden sonra etin pişmesi üzerleri
örtülecek kadar kaynar su ilave edip ocağı iyice kısın. Hafif ateşte 30
- 45 dakika pişmeye bırakın. Kerevizlerin kabuğunu soyduktan sonra
ceviz büyüklüğünde doğrayarak, yarım saat kadar bol limonlu suda
dinlendirin. Pişmiş etin üzerine, limonlu sudan çıkardığınız
kerevizleri yıkamadan koyup, ateşi orta hararete getirin. Tuzunu ve
karabiberini ilave edin.
20 dakika kadar sonra kerevizlerin pişip yumuşak hale gelip gelmediğini çatalla kontrol edin. Pişti ise ateşi kapayın.
Pişmiş
et suyundan bir bardağa alarak, içine çırpılmış yumurta sarılarını ve
limon suyunu ilave edip kuvvetlice çırpın. Limonu ve yumurtayı et
suyuna yedirdikten sonra bu karışımı kereviz yemeğine terbiye olarak
karıstirarak katınız. Bu terbiyeden sonra sonra etin sosu koyulaşır ve
servise hazır hale gelir.
(Etli kerevizde salça kullanılmaz ve
terbiyeden sonra yemek tekrar kaynatılmaz. Gerekiyorsa benmari usulü
ile ısıtılır. Aksi halde yumurta kesilir.)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Kereviz Tarifi

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı :: Lezzet Köşemiz :: Lezzet Köşemiz :: Yöresel Yemeklerimiz -
Forum kurmak | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Cookies | Son tartışmalar