Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yapLatest imagesKapı
Parmaklıklar Ardında Fan Sitesine Hoşgeldiniz!
->]Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz.
Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız.

->]Üye olmayanlar Forumumuzdan hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz, Mesaj yazamaz, Konu açamaz, Eklenti indiremez.
Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

Parmaklıklar Ardında Fan Sitesi
->] Parmaklıklar Ardında Fan Sitesinin yakında gelişmiş portalı sunulacaktır.
Çok Yakında...

Analı Kızlı Tarifi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj

Editör
Admin
Admin

1 2
Editör
3 4



Erkek
Yaş : Kayıt tarihi : 31/05/08 Mesaj Sayısı : 424 Yaşadığınız Şehir : İş/Hobiler :
Analı Kızlı Tarifi Vide
MesajKonu: Analı Kızlı Tarifi Analı Kızlı Tarifi Empty07.08.08 18:51

Analı Kızlı Tarifi

Analı Kızlı Tarifi 08-15

Malzemeler:
500 gr çiğköftelik kıyma
250 gr az yağlı kıyma
1 kg kemikli kuzu eti
100 gr iri çekilmiş ceviz
300 gr nohut
½ kg köftelik bulgur
3 adet büyük soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet limon
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Akşamdan
ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış
1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz
ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu
bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 adet soğanı da
kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi
ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve
karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun.
Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket
büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde
parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine
cevizli harçtan ilave ederek kapatın. Köfteleri bir süzgece alın.
İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre
haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna
süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda
biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Analı Kızlı Tarifi

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı :: Lezzet Köşemiz :: Lezzet Köşemiz :: Yöresel Yemeklerimiz -
Yeni bir forum kurmak | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Cookies | Son tartışmalar