Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yapLatest imagesKapı
Parmaklıklar Ardında Fan Sitesine Hoşgeldiniz!
->]Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz.
Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız.

->]Üye olmayanlar Forumumuzdan hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz, Mesaj yazamaz, Konu açamaz, Eklenti indiremez.
Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

Parmaklıklar Ardında Fan Sitesi
->] Parmaklıklar Ardında Fan Sitesinin yakında gelişmiş portalı sunulacaktır.
Çok Yakında...

Köfteli & Nohutlu Çorba

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj

Editör
Admin
Admin

1 2
Editör
3 4



Erkek
Yaş : Kayıt tarihi : 31/05/08 Mesaj Sayısı : 424 Yaşadığınız Şehir : İş/Hobiler :
Köfteli & Nohutlu Çorba Vide
MesajKonu: Köfteli & Nohutlu Çorba Köfteli & Nohutlu Çorba Empty07.08.08 18:34

Köfteli & Nohutlu Çorba

Köfteli & Nohutlu Çorba Koftelinohutlucorbaev6


Çorbayı hazırlamaya nohutlardan başlıyorsunuz. bir su bardağı nohutu
bir gece önceden ıslatıp ertesi gün pişiriyor ve kabuklarını soyup bir
köşede bekletiyorsunuz. köfteleri hazırlamak için; yarım kg. kıyma,
yarım su bardağı köftelik bulgur, bir tatlı kaşığı karabiber, bir tatlı
kaşığı pulbiber, bir tatlı kaşığı tuz, bir yumurta, iki yemek kaşığı
zeytinyağı gerekiyor. tüm malzemeleri kıymayla karıştırıp on dakika
yoğuruyorsunuz. fındık büyüklüğünde yuvarlayıp kıyılmış maydanozun
üzerine yerleştiriyorsunuz.

sıra pişirmede. bir baş soğanı doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda
öldürüyorsunuz. bir kaşık domates salçası veya yarım kaşık biber
salçası ekleyip bir miktar kavuruyorsunuz. bir buçuk litre kaynamış su
, yarım tatlı kaşığı tuz ile köfteleri ve nohutları da ekleyip tahta
bir kaşıkla bir kez karıştırıyorsunuz. on beş dakika (köfteler pişene
kadar) pişiriyorsunuz.

köftelerin pişip pişmediğini anlamak için bir köfteyi ortadan ikiye
bölüp iç kısmına bakını, eğer içi pembe değilse pişmiş demektiri. bir
de köfteleri hazırlayıp kapaklı bir kap içine veya buzdolabı poşetine
yerleştirip buzlukta muhafaza edebilirsiniz, aynı şekilde buzlukta bir
miktar haşlanmış nohut olursa ihtiyacınız ollunca kullanabilirsiniz
aşçının notu diye eklemek istedim...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Köfteli & Nohutlu Çorba

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı :: Lezzet Köşemiz :: Lezzet Köşemiz :: Yöresel Yemeklerimiz -
Forum kurma | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Cookies | Son tartışmalar