Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yapLatest imagesKapı
Parmaklıklar Ardında Fan Sitesine Hoşgeldiniz!
->]Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz.
Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız.

->]Üye olmayanlar Forumumuzdan hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz, Mesaj yazamaz, Konu açamaz, Eklenti indiremez.
Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

Parmaklıklar Ardında Fan Sitesi
->] Parmaklıklar Ardında Fan Sitesinin yakında gelişmiş portalı sunulacaktır.
Çok Yakında...

İnegöl Köfte

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj

Editör
Admin
Admin

1 2
Editör
3 4



Erkek
Yaş : Kayıt tarihi : 31/05/08 Mesaj Sayısı : 424 Yaşadığınız Şehir : İş/Hobiler :
İnegöl Köfte Vide
MesajKonu: İnegöl Köfte İnegöl Köfte Empty01.06.08 7:03

    İnegöl Köfte

    Malzemeler : 55 adet küçük köfte için, 35 adet iri köfte için,

    1 cup = 250 ml. lik su bardağı

    tsp = tatlı kaşığı

    * 1 kg. dananın döşünden çekilmiş kıyma (içindeki yağ ve et oranı
    inegöl köfte için çok uygun olduğundan özellikle bu tip kıyma çektirin.)
    * Yarım su bardağı bayat ve ufalanmış ekmek içi (galeta unu da olabilir.)
    * Yarım su bardağı su
    * 1 yemek kaşığı tuz
    * 2 tatlı kaşığı karbonat (Amarika'da "baking soda" adı altında bulunuyor.)
    * 1 yemek kaşığı limon suyu
    * 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
    * Arzu ederseniz yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.

    Tarif:

    1. Kıymaya ufalanmış ekmek içi galeta unu, su ve tuz ekleyin. Hepsini
    10 dakika yoğurun. Kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat buzdolabında
    dinlendirin.
    2. Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün.
    3. Soğanları rendeleyin ve köftelere katın. Bu aşamada isterseniz kaşar peynirini de ekleyin ve hepsini iyice yoğurun.
    4. Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verin.
    Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin. Eğer
    köftelerin hepsini pişirmeyecekseniz, ayırdıklarınızı dinlendirmeden
    buzluğa kaldırabilirsiniz.
    5. Akşama kadar dinlenen köfteleri
    pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkartın. Biraz, oda
    sıcaklığında bekleyen köfteler kendilerini bırakıp daha iyi pişiyorlar.
    6. Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada
    arkalı önlü ızgara yapın. Ayrıca köftelerinizi mangalda veya önceden
    200 C derece ısıtılmış fırında 15-10 dakika pişip, servis
    yapabilirsiniz..
    7. Yanına kimyon, kırmızı tozbiber, sumak, kekik
    gibi baharatlar ve biber turşusu, domates, piyaz ya da patates
    kızartması gibi güzellikleri eklemeyi unutmuyoruz tabii.

    * Buzluktan çıkardığınız köfteleri çözdürmeden, hemen pişirin.

    İnegöl Köfte 21905091ou0
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

İnegöl Köfte

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı :: Lezzet Köşemiz :: Lezzet Köşemiz :: Yöresel Yemeklerimiz -
Bedava forum kurmaya hazir misin ? | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Cookies | Son tartışmalar