DiLrUbA
Forum V.I.P. Üyesi
Yaş : 39 Kayıt tarihi : 29/04/09 Mesaj Sayısı : 561 Yaşadığınız Şehir : Türkiye İş/Hobiler : -
|
Konu: Elbasan Tava 16.05.09 1:55 |
|
|
Malzemeler:
- 500 gr. kuzu kemikli eti - 1 su bardağı un - 1 su bardağı yoğurt - 2 adet yumurta - 2 yemek kaşığı margarin - 1 baş soğan - Yeteri kadar tuz,karabiber,kırmızı pul biber - 1 çay bardağı su
Yapılışı:
süre 60 dk 6 kişilik
Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin. Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin. Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber gezdirin.
Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın. İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine düzgünce dökün. Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin. Servis tabağına alın, sıcak olarak servise sunun.
Afiyet olsun. |
|