Parmaklıklar Ardında Fan Forum Alanı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yapLatest imagesKapı
Parmaklıklar Ardında Fan Sitesine Hoşgeldiniz!
->]Bu Foruma yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz.
Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız.

->]Üye olmayanlar Forumumuzdan hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz, Mesaj yazamaz, Konu açamaz, Eklenti indiremez.
Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Üye olabilirsiniz..

Parmaklıklar Ardında Fan Sitesi
->] Parmaklıklar Ardında Fan Sitesinin yakında gelişmiş portalı sunulacaktır.
Çok Yakında...

06.05.2009 Gündem

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj

DiLrUbA
Forum V.I.P. Üyesi
Forum V.I.P. Üyesi

1 2
DiLrUbA
3 4

Kadın
Yaş : 39 Kayıt tarihi : 29/04/09 Mesaj Sayısı : 561 Yaşadığınız Şehir : Türkiye İş/Hobiler : -
06.05.2009 Gündem Vide
MesajKonu: 06.05.2009 Gündem 06.05.2009 Gündem Empty06.05.09 18:06

06.05.2009 Gündem Bakkkkaarrtt

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, domuz gribi (H1N1) salgınıyla ilgili Türkiye bakımından şu an için bir tehlikenin söz konusu olmadığını ama bunun için önceden tedbir alınması gerektiğini bildirdi.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetim Genel Müdürlüğü'nce, domuz gribine (H1N1) karşı alınan ve alınacak önlemlerin değerlendirileceği bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanı sıra RTÜK Başkanı Zaid Akman ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile Sağlık, İçişleri, Maliye, Milli Eğitim, Ulaştırma, Tarım ve Köyişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Kültür ve Turizm Bakanlıkları Müsteşarları, Gümrük Müsteşarı ve Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcisi katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Çiçek, Meksika'da başlayan ve dünyada yayılma eğilimi gösteren, Dünya Sağlık Örgütü'nün de yakın takibe aldığı domuz gribi salgınıyla ilgili Türkiye için bir sıkıntı ve tehlike olmamakla birlikte, alınacak ve alınmış tedbirlerin gözden geçirileceğini bildirdi.

Konu üzerinde büyük bir hassasiyetle duran Sağlık Bakanlığı'nın sağlık yönüyle ilgili tedbirleri uygulamaya koyduğunu kaydeden Çiçek, ''Ama bunun bir de devletimizin diğer birimleri, kuruluşlarımızca da hassasiyetle kendi yönlerinden değerlendirilmesi, takibi ve her şeyden evvel de kamuoyuna duyurulabilmesi açısından Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı eylem planını burada tartışacağız, müzakere edeceğiz. Ondan sonra da kamuoyuna duyurulması noktasında her birimizin yapacağı çabalar, faaliyetler, gayretler var. Bu toplantının maksadı budur'' şeklinde konuştu.

Ülke bakımından şu an için bir tehlikenin söz konusu olmadığını ama tedbiri önceden almak gerektiğini vurgulayan Çiçek, ''Özellikle insan faaliyetlerinin yoğunlaştığı, turizm, mevsim sebebiyle insan ilişkilerinin yoğunlaştığı bir dönemde zaman zaman bu tür bulaşıcı hastalıklar dünyada da gelişme istidadı gösteriyor. O nedenle Türkiye'nin önceden tedbir alması gerekmektedir'' dedi.

Toplantıda daha sonra Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan tarafından bir sunum yapıldı.

DiLrUbA
Forum V.I.P. Üyesi
Forum V.I.P. Üyesi

1 2
DiLrUbA
3 4

Kadın
Yaş : 39 Kayıt tarihi : 29/04/09 Mesaj Sayısı : 561 Yaşadığınız Şehir : Türkiye İş/Hobiler : -
06.05.2009 Gündem Vide
MesajKonu: Geri: 06.05.2009 Gündem 06.05.2009 Gündem Empty06.05.09 18:10

06.05.2009 Gündem Bakkkkaarrttn

Gündemde Anayasa değişikliği var
Cumhurbaşkanı Gül, CHP lideri Baykal'la görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmesinde, ''Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin tüm sorunlarını giderici nitelikte bir reform olması'' ve ''Anayasa'nın kapsamlı ve geniş katılımlı bir şekilde değişmesi'' gerektiği görüşlerini dile getirdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, daveti üzerine gerçekleşen görüşmeyi ''sıcak ve yararlı'' olarak niteledi.

''Terör sorunu ve Anayasa değişikliklerinin gündeme geldiği'' kaydedilen görüşmede, Cumhurbaşkanı Gül, bu konudaki görüşlerini ''Anayasa değişikliği Türkiye'nin tüm sorunlarını giderici nitelikte bir reform olmalı. Anayasa, kapsamlı ve geniş katılımlı bir şekilde değişmeli'' sözleriyle aktardı.

Görüşmede, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin önemine de değinen Cumhurbaşkanı Gül, bu yolda reform çalışmalarının hızlanması gerektiğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Baykal'a Türkiye-Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri ekseninde son dönemde yaşanan gelişmeler hakkında da bilgi verdi.

DiLrUbA
Forum V.I.P. Üyesi
Forum V.I.P. Üyesi

1 2
DiLrUbA
3 4

Kadın
06.05.2009 Gündem Vide
MesajKonu: Geri: 06.05.2009 Gündem 06.05.2009 Gündem Empty06.05.09 18:16

06.05.2009 Gündem Mansetic144860

Öğretmenleri sınıflara ışınlama dönemi
Eğitmen açığı bulunan okullara sanal öğretmen çözümü geliyor

TÜRKİYE'DE EĞİTİM ANLAYIŞINI DEĞİŞTERECEK

• E-Öğrenme projesi 21’inci yüzyılın eğitim ortamının, teknolojinin okul müfredatına sorunsuz bir şekilde dahil edilmesini, kent ve kırsalda kaliteli eğitime erişimde eşit fırsat sunulmasını ve sınıf dahilinde ve ötesinde öğrenciler ve öğretmenler arasında işbirliğinin artırılmasını nasıl sağlayacağını göstermeyi amaçlıyor.

• 21’inci yüzyılın eğitim ortamı öğrenciye odaklı ve gruplar arasında işbirliğine, 1:1 e-Öğrenmeye, en iyi uygulamaların paylaşımına, yerel içerik oluşturulmasına ve interaktif yöntemlerin yaratılmasına öncelik veriyor; tüm bunlar, sadece eğitim değil, küresel bilgi ekonomisindeki iş ortamı için de önemli nitelikler.

• Proje ayrıca geniş bant internet bağlantısının bilgiye erişimi ve uzak mesafelerdeki kırsal alanlar arasında bilgi paylaşımını nasıl kolaylaştırdığını gösteriyor. İletişim ağları ve ileri BİT uygulamaları, öğrenciler ve öğretmenlerin işbirliği platformları haline geliyor, video ve mobil cihazlarla sanal dersler gerçekleşiyor ve müfredat geliştiriliyor.
• 1:1 e-öğrenme modeli, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün aktif desteği ile her zaman ve her yerde eğitim ortamı yaratılması amacıyla geliştirildi. Ders sırasında bilgisayar kullanımı, öğretmenlerin teknolojiyi derse en etkin şekilde nasıl entegre edecekleri üzerine eğitilmeleri ve mevcut müfredata ek olarak geliştirilen online eğitim içeriği, öğrencilerin günümüz bilgi ekonomisinde başarılı olmalarını sağlayacak yetenekleri geliştirmelerini sağlamada eğitmen ve öğretmenlere destek olan en önemli unsurlar.
• Projenin ön analizi, öğrenci ve öğretmenlerin motivasyonu ve verimliliğinde artışı, içerik bazlı konuların işlendiğini, daha etkili zaman yönetimi ve artan öğrenci performansı olduğunu gösterdi. Analiz çerçevesinde, ankete katılan ebeveynlerin yüzde 90’ı, çocuklarının iletişim yeteneklerinde, öğrenme ve birlikte çalışma heveslerinde ve bilgisayar kullanmalarında belirgin bir gelişme gördükleri için projeden memnun olduklarını belirtti.

DiLrUbA
Forum V.I.P. Üyesi
Forum V.I.P. Üyesi

1 2
DiLrUbA
3 4

Kadın
06.05.2009 Gündem Vide
MesajKonu: Geri: 06.05.2009 Gündem 06.05.2009 Gündem Empty06.05.09 18:21

06.05.2009 Gündem 145187

LigTV'nin haberine göre; Teknik direktör Luis Aragones'in, Alex'i Beşiktaş ile oynanacak Fortis Türkiye Kupası finalini düşünerek riske etmek istemediği bildirildi. İspanyol teknik adamın Denizlispor maçında yedek kulübesinde bekleteceği Alex'i oyunun gidişine göre sahaya sürebileceği öğrenildi. Sakatlığı süren oyunculardan Önder Turacı'nın ise durumunun cuma günü yapılacak kontrolden sonra belli olacağı açıklandı.

Fenerbahçe yönetiminin de bir hafta sonraki kupa finali için kolları sıvadığı öğrenildi. Yönetimin 26 yıllık kupa hasretinin bitmesi halinde futbolculara yüklü miktarda prim dağıtacağı iddia edildi.

Yönetimin ayrıca kupa finali öncesi sezon sonunda sözleşmeleri bitecek olan Selçuk ve Volkan ile bir kez daha bir araya geleceği belirtildi. Selçuk ile yapılan ilk görüşmenin olumlu geçtiği ve bu nedenle imzaların atılabileceği, Volkan ile ise henüz anlaşma sağlanamadığı bildirildi.

06.05.2009 Gündem

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası