DiLrUbA
Forum V.I.P. Üyesi
Yaş : 39 Kayıt tarihi : 29/04/09 Mesaj Sayısı : 561 Yaşadığınız Şehir : Türkiye İş/Hobiler : -
|
Konu: Özlem DÜVENCİOĞLU biyografisi 03.05.09 4:00 |
|
|
Gerçek Adı : Özlem Düvencioğlu Doğum Yeri : Yurt Dışı Doğum Tarihi :23 Kasım o kendini böyle tanımlıyor...25 yaşındayım.Doğma büyüme Almanya Düselldorf'luyum.Türkiye ile hiç alakam yoktu.Sadece tatillerde veye hafta sonlarında alışveriş yapmak için geliyordum.Almanya'da emlekçı olarak bir yıl staj yaptım.Sonra kendi şirketimi kurup 3,5yıl emlakçılık yaptım.Evleri restore edip satıyordum...Bu arada mankenliğe başladım.Ben bir kaç işi aynı anda yapmayı çok seviyorum.Yaptırdığım evlerin 3-5 yıl sonra yine açık arttırmaya çıkacağını düşünerek emlekçılığa yeniden başlama düşüncesiyle işime ara verdim.
14 yaşından beri Pitbull eğitiyor
Özlem Düvencioğlu, Almanya'dan mavi yolculuğa diye geldi birkaç ay içinde 'şöhret' olup çıktı... İşte onun hakkında merak ettikleriniz
Ortalık sarı röfleli saçlı, bol makyajlı stardan geçilmezken hoş bir değişikli oldu doğrusu... Kıvırcık, kara saçlar, kemikli, duru bir yüz ve kendini 'magazin gülü' haline getirmeyen düzgün bir duruş... Özlem Düvencioğlu Kanal D'de yayınlanan Hırsız-Polis dizindeki rolüyle yeni nesil starlar arasına girdi bile... Hiç oyunculuk tecrübesi olmamasına ve Türkçe'yi düzgün konuşamamasına rağmen... Bunda Uğur Yücel gibi bir duayenle birlikte oynamasının da payı var şüphesiz... Almanya'da modellik yaparken mavi yolculuk için Türkiye'ye geldi ama hayat ona farklı bir rota çizdi. Bundan sonrasını Özlem'in kendisinden dinleyelim. Bakalım kimmiş...
Nasıl Mavi oldu? "Ben aslında buraya gelip mavi yolculuk yapmak istiyordum. Önce İstanbul'a geldim, burada iki-üç fotoğraf çekiminden para kazanıp mavi yolculuk yapıp Almanya'ya dönecektim. Bir arkadaşım 'Seni Renda Hanım'la (Renda Güner) tanıştıracağım, onun casting ajansı var' demişti. O sırada da casting yapılıyormuş Mavi için. Beni gördüler ve 'Bu Mavi,' dediler."
Aile: Almanya'da doğup büyüdüm. Teyzem orada çalışıyormuş. 67 senesinde annemi de almış yanına. Babam da 2 yıl sonra gitmiş. Babamın halı dükkânı vardı, 8 ay önce vefat etti. Annem emekli. Annem ve iki abim hala Almanya'da.
Ülke:Ben Alman değilim, Türk de değilim. Oradaki insanlar 60'lı, 70'li yıllarda köylerini bırakıp gelmişler, fabrikaya girmişler. Fabrikadakilere göre siteler yapıyorlar. Herkes orada yaşıyor ve Türk toplumunun içinde büyüyorsun. Türk bakkalı var, bangır bangır Türkçe müzik dinliyorlar. Ben onların arasında büyümedim. Tabii ki Türk arkadaşlarım vardı ama Alman, İtalyan da vardı.
Eğitim: Hukuk ve ekonomi okudum. Üniversiteden önce bir emlakçıda staj yaptım, üniversiteye başladıktan sonra da kendi emlak şirketimi kurdum. Sonra mankenliğe başladım. İş yüzünden okulumu sürdüremiyordum, o yüzden okulu bırakıp mankenlik yapmaya başladım.
Türkçe: Türkçem bozuk, doğru düzgün bir şey anlatamıyorum. Dört hafta kursa gittim. Dizide bir tek bana dublaj yapılıyor. Bu biraz moralimi bozuyor. Ama bir süre sonra kendi sesimle konuşacağım.
İstanbul:İstanbul'u çok seviyorum ama çok yorucu. En çok gözüme batan, insana değer verilmiyor. Hep agresifler. Bağırıyorlar, 'Çek arabanı oradan!' Bizim orada kırmızıda durursun, yeşilde yürürsün. Burada hep dikkat etmen gerekiyor araba ezmesin diye. |
|