Editör
Admin
Yaş : Kayıt tarihi : 31/05/08 Mesaj Sayısı : 424 Yaşadığınız Şehir : İş/Hobiler :
|
Konu: Terbiyeli Iskembe Corbasi 07.08.08 18:50 |
|
|
Terbiyeli Iskembe Corbasi
Gerekli Malzemeler!
500 gr. koyun yada dana iskembesi 15 su bardagi su 1 corba kasigi tuz 2-3 dis sarimsak yarim limon
Terbiyesi icin gerekli malzemeler! 2-3 corba kasigi zeytin yagi 2-3 corba kasigi un 3 dis sarimsak 2-3 yumurta sarisi 1 limon suyu yada sirke tuz, kirmizi biber
Temizlenmis iskembe, tuz, iki uc dis sarimsak, limon ve su konarak, yuksek ateste kaynamaya birakilir, uste biriken kopukleri alinir, kaynayan iskembenin alti kisilir ve 3-4 saat pisirilir, suyu azalirsa kaynamis su ilave edebilirsiniz, arada bir pisip pismediginide kontrol edebilirsiniz. Iskembeler pisince tencereden cikarip, kucuk parcalara dograyin. Bir tencereye 2-3 kas1k yag ve unu koyup, hafif pembelesmeden kavurunuz, sonra iskembe suyunu yavas yavas ilave edip, yagla unu iyice eziniz, bir tasim kaynatip, dogranmis iskembeleri atiniz, tekrar bir iki dakika daha kaynatin, iskembeniz bir iki dakika kaynarken sizde terbiyesini hazirlayabilirsiniz, bir kase icinde yumurta sarilari, dovulmus sarimsak, limon suyu (sirke) cirpilip bu karisim yavas yavas karistirarak kaynamis iskembeye katip bir tasim daha kaynatip, atesten aliniz, yalniz fazla kaynatirsaniz, terbiye kesilir onada dikkat edin. kaseye bosaltip, uzerine kirmizibiberli yag gezdirip, yaninda sarmisakli sirke ile servis yapiniz. |
|